Hirdetés

Több vizsgázó is problémát jelzett az emelt szintű informatikaérettségin

2 perc olvasás
Több vizsgázó is problémát jelzett az emelt szintű informatikaérettségin

Hétfőn több mint 5000 diák vizsgázott informatikából emelt szinten. Az Oktatási Hivatal szerint hivatalosan négy vizsgázó jelzett fennakadást technikai problémák miatt.

Hirdetés

„Vártam a hírt, de sehol nem látom, hogy az infó emelt érettségin gáz volt. Ugyanis sikerült egy olyan kódot íratni a gyerekekkel, ami úgy leterhelte a rendszert, hogy nem futott a gépeken” – olvasható egy Facebook-posztban, amit a Telex vett észre.

Május 22-én, az emelt szintű informatikaérettségi napján 142 helyszínen több mint 5000 diák vizsgázott. A Telex a fennakadással kapcsolatban felkereste az Oktatási Hivatalt, többek között arra voltak kíváncsiak, mi okozhatta azt, és hogy újra kell-e írni a vizsgát azoknak a diákoknak, akik problémát tapasztaltak.

Válaszában a hivatal azt írja: „A vizsgázók számára a vizsgaszervező intézmény (az illetékes kormányhivatal) biztosítja a szükséges számítógépeket a megfelelő szoftverekkel. (…)

Országosan összesen 4 vizsgázó jelezte hivatalosan, hogy technikai nehézsége volt, további 2 fő határidőn kívül nyújtott be ilyen jellegű észrevételt. A 3 érintett vizsgahelyszínen 3 különböző technikai okot jeleztek, tehát helyi körülmények okozhatták ezeket. A kormányhivatalok egyedileg kivizsgálják a felmerült problémákat, ehhez az Oktatási Hivatal minden technikai segítséget megad.

 

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!