Több mint hatezren jelentkeztek a 2020 februárjában induló keresztféléves képzésekre, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzést jelöltek meg első helyen.

November 22-én lezárult a 2020 februárjában induló képzések felvételi eljárásának hitelesítési időszaka: összesen 6023-an nyújtottak be jelentkezést – írja az Oktatási Hivatal. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve mesterképzésre 4462-en (közülük 4207-en állami ösztöndíjas formára), alapképzésre 1419-en, felsőoktatási szakképzésre pedig 142-en jelentkeztek.

hirdetés

A keresztféléves felvételi eljárásban a felsőoktatási intézmények csak mesterképzéseket hirdethettek meg magyar állami ösztöndíjas formában.

Jelenleg zajlik a jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. Az érintettek – a dokumentumok feldolgozottságától függően – az E-felvételiben ellenőrizhetik a felvételi nyilvántartásban található adataikat, dokumentumaikat, pontszámaikat. 

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok másolatai (pl. felsőfokú oklevél, többletpontot igazoló dokumentumok) 2020. január 9-ig tölthetők fel, vagy postai úton is beküldhetők az Oktatási Hivatal címére (1443 Budapest, Pf. 220).

Szintén január 9-ig van lehetőségetek arra, hogy egyetlen alkalommal módosítsátok a jelentkezési sorrendeteket. Erről bővebben itt olvashattok. A keresztféléves felvételiről itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

Forrás: Eduline