Hirdetés

Több egyetemen is pluszpontokat ér az ICDL bizonyítvány

3 perc olvasás
Több egyetemen is pluszpontokat ér az ICDL bizonyítvány

Ráadásul azok is megkaphatják, akik az elmúlt három évben négyes vagy ötös informatika vagy digitális kultúra érettségit tettek.

Hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, az Óbudai Egyetemen, valamint a Milton Friedman Egyetemen is többletpontot ér az ICDL bizonyítvány megléte. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az ICDL Base bizonyítványért 25 pontot, az ICDL Standardért 50 pontot, a fejlett digitális ismereteket igazoló ICDL Advanced tanúsítványért pedig 75 pontot ad a felvételizőknek. Az Óbudai Egyetemen maximálisan 20 pontot ér bármilyen típusú ICDL-bizonyítvány igazolása, míg a Milton Friedman Egyetemen a 7 modulos Standard bizonyítvány 5 pluszpontot biztosít – hívja fel a figyelmet a Neumann Társaság.

Február 15-én lejár a jelentkezési határidő az egyetemek 2024 szeptemberében induló képzéseire. Az idei felvételi azonban más, mint a többi, hiszen a megújult felvételi eljárásnak köszönhetően az egyetemek idén már – többek között – saját hatáskörben dönthetnek a többletpontokról, azon belül is arról, hogy mire, és hány pontot adnak a maximum 100 pontos intézményi pontok rendszerén belül. Van olyan egyetem például, ahol a felsőfokú nyelvvizsgárt a maximális 100 pontot odaadják, és olyan is, ahol pontokat ér a FIRST LEGO League Challenge nevű versenyen elért helyezés, a hitélet, az MCC tagság, vagy éppen a nyílt napon való megjelenés. Számos egyetemen pedig az informatikai tudást és a számítógépes ismereteket igazoló ICDL bizonyítvány meglétét is értékelik.

A társaság közleménye szerint egyébként 2023-ban húszezer vizsga zajlott le sikeresen az ICDL képzési rendszerében, továbbá az oktatásért felelős miniszter és a Neumann Társaság között korábban létrejött megállapodás értelmében a három évnél nem régebbi, emelt vagy középszintű informatikai és digitális kultúra érettségi vizsgán négyes vagy ötös érdemjegyet szerzők további vizsga nélkül, a mindenkori legkedvezményesebb regisztrációs díj befizetése ellenében igényelhetnek ICDL bizonyítványt.

„A mentesség az előrehozott érettségire, valamint az informatikai ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyból érettségizőkre is vonatkozik” – teszik hozzá.

Hirdetés

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!