Hirdetés

Tippek, hogy túléljétek az őszi érettségit

2 perc olvasás
Tippek, hogy túléljétek az őszi érettségit

Hamarosan itt vannak az őszi érettségik, sokan izgulnak most a vizsgák miatt, hiszen a vírus miatt most sem könnyű a helyzet.

Hirdetés

Összeszedtünk néhány tippet, hogyan érdemes nekifutni az őszi vizsgáknak, hogy ne stresszeljetek sokat.

Időben ellenőrizzetek mindent

Nézzétek át, hogy melyik vizsgára milyen eszközökre van szükség, mit vihettek magatokkal. Ellenőrizzétek le, hogy mindent beszereztetek. Gondoljátok végig, hogy a szükséges eszközökön kívül még mi az, ami jól jöhet. Legyen nálatok tartalék toll, víz és csoki, ügyeljetek, hogy ne éhesen érkezzetek a vizsgára.

Az ismeretek, tudás rendszerezése

A vizsgák előtt minden perc számít, így még nem késő, hogy átnézzétek, rendszerezzétek a tananyagot. Ne arra koncentráljátok, hogy új dolgokat memorizáljatok, hanem arra, hogy, ami kevésbé megy vagy nehezebb azt többször átnézzétek. Érdemes ilyenkor a nagyobb témakörök mentén haladni.

Önbizalom

Nyugodtan higgyétek el, hogy sikerülni fog, sokan vagytok most egy cipőben, mindenki izgul. Ha magabiztosan álltok hozzá, akkor az megkönnyíti a készülést és a vizsgát is.

Mozgással a lazításért

Az érettségi előtti napokon a felkészülés mellett vagy után érdemes egy kicsit mozogni, hiszen így könnyebben ellazulhattok, kicsit elengedhetitek a stresszt. A friss levegő után könnyebben megy majd a tanulás is.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!