Hirdetés

„Teljesen korrekt a matekérettségi második feladatsorának A része”

2 perc olvasás
"Teljesen korrekt a matekérettségi második feladatsorának A része"

Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint a középszintű matekérettségi második részének első három feladatában nincs semmi kivetnivaló, nem nehezebb az előző évek feladatsoraihoz képest.

Hirdetés

A diákok már a második feladatlapot írják, amelyre 135 perc áll rendelkezésükre. Az általunk megkérdezett szaktanár szerint nem túl bonyolultak az A rész feladatai:

„Egyedül az szokatlan, hogy nincs kifejezetten egyenletes feladat, általában szokott lenni logaritmus vagy abszolút érték, de a 15. feladatban a szövegben található adatokból a diákoknak maguknak kellet felírniuk egy egyenletet, így végülis az sem maradt el”

– mondta a pedagógus, aki szerint a 13. függvényes feladat – cserébe, hogy az első részbe egy nehezebb gyökfüggvényt raktak be – nem okozhat nehézséget, mert egy egyszerű négyzetfüggvénnyel kell dolgozniuk a vizsgázóknak. Hosszú a feladatleírása, ezért a diákok figyelmetlenségből követhetnek el itt hibákat.

A pedagógus szerint a következő egy ötletes síkgeometriáról szóló feladat, amelyben arra kell rájönniük a tanulóknak, hogy melyik matematikai tételt használják. A 15. egy kamatos kamat feladat, amelyben nincs semmi nehézség. Arra kell figyelniük a feladat kitöltőinek, hogy egy konkrét időszakra kell megadni a választ, ehhez figyelmesen kell elolvasni a leírást.

Innen megnézhetitek, hogy milyen az érettségi első feladatsora. A második feladatsor A és B részét is elérhetitek már.

Hirdetés

A legfrissebb matekérettségis információkért kövessétek tudósításunkat:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!