Hirdetés
Hirdetés

Szokatlan (néha bizarr) dolgok az iskolában: ezek is megtörténtek

A tesióra az iskola folyosóján ma már nem számít különösebben furcsa esetnek. Vannak azonban ennél sokkal szokatlanabb történések. Külföldi és hazai eseteket gyűjtöttünk össze ebből az évből.

Hirdetés

Dobozban vizsgázni

Botrány robbant ki, miután egy indiai iskolában kartondobozban vizsgáztatták a diákokat, hogy ne puskázhassanak egymásról. Az intézmény bocsánatot kért a fejükön kartondobozzal vizsgázó diákokat ábrázolnak. A fotók egy kémiavizsga közben A dobozokkal az iskola azt akarta megakadályozni, hogy a diákok egymás dolgozatáról puskázzanak: csak elöl, az arcnál vágtak ki egy négyzet alakú lyukat. Az esetről részletesebben itt olvashattok.

Konténertanterem

Túl sok iskolakezdő diák lesz jövőre, több budapesti iskolában rájöttek: nem lesz elég hely a diákok számára. A helyhiányt pedig konténertantermekkel oldják majd meg. Erről bővebben itt olvashattok.

“Meditációs sírgödör”

A vizsgák előtti stresszoldás kifejezetten furcsa módja népszerűsödik a holland egyetemisták körében. Földbe vájt lyukat, vagyis “meditációs sírgödröt” hoznak létre, amiben a hallgatók elfeküdhetnek, hogy kezeljék a vizsgák okozta stresszt. Erről részletesebben itt olvashattok.

Ezek a legkülönlegesebb képzések? Szakok, amelyeket nem mindenki ismer

A hagyományos, valamint aktuálisan népszerű szakok mellett jelennek meg egészen új képzések, de a régóta működő szakok között is akad olyan, amelyről nem (vagy csak nagyon ritkán) hallani. Mutatunk néhány olyan szakot, amelyre talán sokan még nem is gondoltak, hogy léteznek, vagy legalább is nem tudták, hogy milyen képzést jelentenek pontosan.

Elefántok az egyetemi kollégiumban

Bár nem idei, sőt nem is az elmúlt évek beli történés, de decemberben látott napvilágot az a cikk, amelyből kiderült, a műegyetemisták egyszer elefántok segítségével nyertek meg egy kollégiumi versenyt. A leleményes kollégistákat aztán évek múltán is gyakran emlegették. A történetről bővebben itt olvashattok.

Terápiás állatok az iskolában

Mivel már egyre több intézmény alkalmaz terápiás kutyákat, annyira nem újdonság ez a jelenség, bár néhányan azért mégis rácsodálkoznak, mikor egy kutya sétál szembe vele az iskola padjai között. Az iskolákban előforduló terápiás állatokról itt olvashattok.

Temető egy iskola alatt

A tampai Clarence Leon King középiskola alatt 145 koporsót találtak egy négy négyzetméternyi területen, amely a 20. század közepén a városi Ridgewood Cemetery temető lehetett. Az esetről bővebben itt olvashattok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!