Hirdetés

Szóbeli érettségi: mi történik, ha nem mentek el a vizsgára?

2 perc olvasás
Szóbeli érettségi: mi történik, ha nem mentek el a vizsgára?

Az emelt szintű szóbeli érettségiket idén június 5-12. között tartják, a középszintű vizsgákat pedig június 17. és július 3. között kell megszerveznie az iskoláknak.

Hirdetés

Május 27-én az olasszal befejeződött a 2023/24-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának az írásbeli vizsgái. Az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint a 16 vizsganapon 1161 helyszínen mintegy 112 700 érettségiző vizsgázott. Most pedig a szóbeli érettségivel folytatódik a vizsgaidőszak. Mutatjuk, mi történik, ha nem tudtok elmenni a vizsgára.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint ha a diák fel nem róható okból (azaz igazoltan, például betegség miatt) nem tud elmenni szóbelizni, akkor az adott vizsgaidőszakban megismételheti a szóbelit vagy egy másikban pótló érettségit tehet. Ebben az esetben az igazolást középiskola vagy a kormányhivatal vezetőjéhez kell benyújtanotok, aki dönt annak elfogadásáról vagy elutasításáról.

A szóbeli megismétlésének részleteit szintén a jelentkezést fogadó intézménnyel kell egyeztetnetek.

Azonban ha valamilyen felróható okból például közlekedési dugó miatt nem tudtok elmenni a szóbelire, akkor egy másik vizsgaidőszakban javító vizsgát tehettek.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!