Hirdetés

Szegeden is nőtt a hallgatók létszáma: 438 volt a legmagasabb ponthatár az SZTE-n

2 perc olvasás
Szegeden is nőtt a hallgatók létszáma: 438 volt a legmagasabb ponthatár az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem a 2022-es felvételin több mint hatezer új hallgatót vett fel, de számolnak a pótfelvételiben bekerülő diákokkal is, így arra számítanak, idén is több mint 8000 új diák kezdheti el a tanulmányait szeptemberben az SZTE-n.

Hirdetés

A 2022-es központi felvételiben 6074-en jutottak be a Szegedi Tudományegyetemre. Ez azt jelenti, hogy összesen 3838-an alap, 894-en mester, 975-en osztatlan, 367-en felsőoktatási szakképzésen kezdik majd el a tanulmányaikat. Közülük állami ösztöndíjas képzésen 5081, önköltséges finanszírozási formában 993 új hallgató tanul majd szeptembertől az egyetemen – közölte az egyetem.

A tavalyihoz képest nőtt a nappali és távoktatás tagozaton tanulók létszáma is, 77 fővel többen kezdik meg ilyen képzéseken a tanulmányaikat – tették hozzá.

A legmagasabb pontszám a BTK pszichológia képzésre kellett, ide 438 ponttal lehetett bekerülni, a nemzetközi tanulmányok szakra 416, a kommunikáció- és médiatudomány szakra 420 ponttal. Az ÁJTK jogász szakra 436 pont kellett, az általános orvos képzéshez 418. A GTK-n meghirdetett turizmus-vendéglátás szakra 410 ponttal nyertek felvételt a jelentkezők.

Plusz infó a gólyáknak

A beiratkozást, a tavaly bevezetett, Messengeren elérhető chatbot segíti majd. A személyes beiratkozásra 2022. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül majd sor, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Hirdetés

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!