Hirdetés

Számológép: a legjobb legális puska a matekérettségin, de milyen lehet?

2 perc olvasás
Számológép: a legjobb legális puska a matekérettségin, de milyen lehet?

Számos „legális puskát” használhattok az érettségin, nem mindegy viszont, hogy milyet.

Hirdetés

A matematika érettségi leghasznosabb segédeszköze kétség kívül a számológép, ennek használatáért ugyanis akkor sem szól rátok senki, ha a legegyszerűbb összeadáshoz is igénybe veszitek. Sőt, korábbi cikkünkben Pánczél Róbert szaktanár kifejezetten a számológép használatára buzdít titeket.

A matekérettségire ugyanis – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is vihettek magatokkal függvénytáblázatot, körzőt, vonalzót, szögmérőt és számológépet közép- és emelt szinten is. A kérdés csak az, hogy az utóbbiból vajon milyet?

A legnagyobb segítséget akkor kapjátok, ha olyan számológépet visztek magatokkal, ami a másodfokú függvényt is kiszámolja paraméterekből. Mivel már ilyenek is vannak, a képlet tudásáért egy ideje már nem is jár pont. Nagyon fontos azonban, hogy a számológépetek adatok tárolására nem lehet alkalmas, így erre mindenképp figyeljetek. Nem érdemes továbbá közvetlenül a vizsgák előtt új típusú számológépet beszereznetek. Azt javasoljuk, hogy mindenképp a már meglévőt használjátok, vagy ha muszáj – mert például tönkrement – ugyanolyat vegyetek, amilyet a matekórákon is alkalmaztatok, nehogy az érettségi során érjenek titeket kellemetlen meglepetések.

Mit vihetek még magammal a vizsgákra?

Hirdetés

Nem csak matekon használhattok segédeszközöket, hanem magyarból, történelemből és az idegen nyelvi érettségiken is. Ezekről korábban itt írtunk bővebben:

 


Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!