Hirdetés
Hirdetés

“Sorosozás helyett valódi béremelést” – a PSZ is üzent a kormánynak

A Pedagógusok Szakszervezete is reagált az Emmi és az ITM közleményére, ami szerint szombati tüntetésük a Soros-hálózat érdekeit szolgálja. Azt írják: november 30-ai tüntetésüket a gyermekek és a társadalom jövőjének biztonsága érdekében szervezik.

Ahogyan mi is megírtuk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a PSZ pénteken bejelentett tüntetéséről azt írta, “a pedagógus és más szakszervezetek által ma bejelentett tüntetés, ismét az ellenzék és a Soroshálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja.”

A PSZ hétfői reakciójában azt írja: “a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kizárólag tagjainak befizetéseiből működik. Nincs és soha nem is volt pártpolitikai célja, csakis szakmai, érdekvédelmi-érdekképviseleti tevékenységet lát el. Ha politikai céljai lettek volna, az országos tüntetést az októberi önkormányzati választások előtti időpontra szervezte volna, de ezt nem tette.”

A PSZ a minisztériumok vádjait “határozottan visszautasítja, tüntetését pedig éppen a gyermekek, a társadalom jövőjének biztonsága érdekében is szervezi” – áll a közleményben.

Az Emmi és az ITM megállapítására korábban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is reagált. Szerintük az Emmi “teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal”, a “folytonosan és átgondolatlanul változó jogszabályi és intézményi környezet”, a tanárok túlóráztatása és alacsony fizetése pedig “súlyos károkat okoznak a diákoknak is”.

A PSZ több más szakszervezet támogatásával november 30-ára szervez tüntetést: értékálló bért, a szakképzésben dolgozók közalkalmazotti státuszának megmaradását, a diákok és pedagógusok munkaterheinek csökkentését, a túlmunka kérdésének rendezését, illetve a hatévesek kötelező beiskolázásának visszavonását követelik. Ha nem lesz változás, januárban sztrájkolhatnak is a tanárok. A részleteket itt olvashatjátok:

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!