“Szinte mindenféle téma volt a feladatok között: egyenletek, barátságosabb valószínűségszámítás és kombinatorika is” – mondta egy végzős diák. Színes feladatsort kaptak az emelt szinten érettségizők.

hirdetés

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt. Az írásbeli két részből állt, és a diákok a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is meghatározhatták.

Az I. részfeladatsor négy feladatból állt, ahol feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egymással megegyező pontszámú feladatból állt. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ez a négy értékelhető.

“Volt, aki panaszkodott, de én nem féltem tőle” – mondta a győri Révai Miklós Gimnázium egy diákja. “Szinte mindenféle téma felbukkant a feladatok között, habár az integrálás és a határértékek idén kimaradtak, voltak egyenletek, barátságosabb valószínűségszámítás és kombinatorika is. Szerintem a 60% simán meglesz.”

Ha ti is emelt szinten érettségiztetek, írjátok meg a véleményeteket a feladatsorról.

Forrás: Eduline