Hirdetés

Sodrófadiagram, koordinátageometria, egyenletek – ilyen témakörök vannak a matekérettségi második részében

2 perc olvasás
Sodrófadiagram, koordinátageometria, egyenletek – ilyen témakörök vannak a matekérettségi második részében

Már írják a matekérettségi II. részét a vizsgázók. Mutatjuk, milyen témakörök vannak a hosszú feladatokban.

Hirdetés

Egyenletek, sodrófadiagram, gráfok, valószínűségszámítás – ilyen feladatokat kaptak a vizsgázók a mai matematika érettségi második részében.

Több mint 75 ezer diák kapta kézhez az elmúlt néhány percben a mai matematika érettségi második részét, amiben a 2020-as új Nemzeti alaptanterv miatt új témakörök is szerepelnek, többek között gazdasági számítások és új statisztikai fogalmak is.

A középszintű matekérettségi második feladatsora két részből áll: a II. A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz, és ezek mindegyikét meg kell oldani. A II. B részben három, egyenként 17 pontos feladat vár a diákokra, amik közül kettőt kell kiválasztani és megoldani. Azt, hogy melyik feladatot választják, világosan jelölniük kell, vagy különben a javító tanár automatikusan az utolsó feladatot nem veszi figyelembe.

A vizsgázóknak többek között kell területet, térfogatot és valószínűséget számolniuk, feltűnik a sodrófadiagram, ami egy új témakör az idei vizsgában, de kaptak függvényeket is az egyik választható, 17 pontos hosszú feladatban.

Hirdetés

Emelt szinten a II. részben öt feladatot kapnak a vizsgázók, amik közül négyet kötelezően meg kell oldaniuk, és szintén fel kell tüntetni, hogy melyiket nem szeretnék, ha a javító tanár figyelembe venné. Az emelt szintű matematika érettségiről azonban egyelőre sajnos nincsenek információink, mivel a diákok ezeket központilag írják. Erről délután tudunk majd tájékoztatni titeket.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!