Hirdetés

Sehová nem kerültetek be a 2022-es felvételin? Nemsokára kezdődik a pótfelvételi, mutatjuk a részleteket

2 perc olvasás
Sehová nem kerültetek be a 2022-es felvételin? Nemsokára kezdődik a pótfelvételi, mutatjuk a részleteket

Csütörtök este kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. De mi a teendő akkor, ha esetleg sikertelen lesz a felvételi? Mutatjuk mit kell tudni a pótfelvételiről.

Hirdetés

Tavaly a felvételi ponthatárok kihirdetése után nagyjából egy héttel már el is indult a pótfelvételire a jelentkezés. Valószínűleg idén is így lesz, és a következő napokban meghirdetik a szakokat, amelyekre augusztus elejéig lehet majd jelentkezni. A ponthatárhirdetés augusztus 20-a után várható, de a részletek természetesen majd csak a rendes felvételi eljárás után derülnek ki.

A pótfelvételin többnyire önköltséges képzéseket szoktak meghirdetni az egyetemek és főiskolák, de azért bőven akad kivétel, több felsőoktatási intézmény államilag támogatott szakokat is hirdet majd. A pótfelvételire egyébként csak akkor jelentkezhettek, ha az idei felvételire egyáltalán nem jelentkeztetek vagy egyetlen szakra sem vettek fel.

Fontos szabály szokott lenni, hogy csak egyetlen képzésre lehet jelentkezni, illetve az is alapfeltétel, hogy a meghirdetett szakoknál a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak az általános felvételis ponthatárnál, ha a szakot korábban már az általános eljárásban is meghirdették.

A 2022-es felvételi ponthatárainak teljes listáját itt nézhetitek meg.

Hirdetés

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!