A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint “az Emberi Erőforrások Minisztériuma teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal”.

Ahogy mi is írtunk róla, a november 30-ra tervezett pedagógusdemonstráció kapcsán a következőt állapították meg közleményükben: “a pedagógus és más szakszervezetek által ma bejelentett tüntetés, ismét az ellenzék és a Soroshálózat politikai céljait, nem a pedagógusokat, pláne nem a gyermekeket szolgálja. Ugyanazok a szakszervezetek készülnek jövő héten tüntetésre, akik eddig is minden ellenzéki és Soroshálózat által szervezett akció mögé beálltak. Most is ezt teszik, a Soros-hálózat háromnapos tüntetéséhez csatlakoznak.”

hirdetés

A PDSZ közleményében azt írja, megdöbbenéssel látják, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma teljesen elveszítette kapcsolatát a valósággal.

A szakszervezet felhívja a minisztérium figyelmét arra, hogy a pedagógusok nem íróasztal mellett fogalmazzák untig ismételt kommunikációs paneljeiket kiemelt fizetésért. Illetve nap mint nap az osztálytermekben állnak helyt egy olyan oktatási rendszerben, ahol folytonosan és átgondolatlanul változó jogszabályi és intézményi környezetben dolgoznak, rendszeresen jóval a törvényes munkaidő felett teljesítve, a hasonló végzettségűek jövedelmének nemzetgazdasági átlagától folyamatosan elmaradva – emelik ki közleményükben. Hozzáteszik: ezek a körülmények súlyos károkat okoznak a diákoknak is, akikért tanáraik jogos aggodalmat éreznek.

Ezért felszólítják a kormányt a pedagógusok követeléseinek mielőbbi teljesítésére.

Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke múlt pénteken jelentette be, hogy szervezetük több, az oktatás területén érdekképviseletet ellátó szervezet támogatásával “a gyermekek jövője érdekében” demonstrációt tart november 30-án Budapesten. Erről bővebben itt olvashattok.

Forrás: Eduline