Hirdetés

Pótfelvételi összefoglaló: ma éjfélig tudtok még jelentkezni egyetemre

3 perc olvasás
Pótfelvételi összefoglaló: ma éjfélig tudtok még jelentkezni egyetemre

Ma éjfélig tudtok jelentkezni és hitelesíteni a jelentkezéseteket az e-felvételi rendszerben – összegyűjtöttünk minden hasznos infót, amit érdemes tudnotok a pótfelvételiről.

Hirdetés

Ma véget ér a pótfelvételi eljárás és hamarosan kiderül, hogy kik kezdik el az egyetemet szeptemberben. Az E-felvételi űrlapok kitöltésére 2022. augusztus 5-én éjfélig van lehetőségetek. Ne felejtsétek el csatolni a szükséges dokumentumokat a jelentkezéskor, mert ennél az eljárásnál már nincs hiánypótlási időszak.

Kik jelentkezhetnek?

Fontos szabály, hogy csak azok adhatják be a jelentkezésüket, akiket sehova nem vettek fel az általános felvételin, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek. A pótfelvételin már csak egy képzés jelölhető meg, de természetesen a két képzési forma (fizetős vagy államis) most is egynek számít.

Idén 35 egyetemen, főiskolán lehet államilag támogatott képzésre jelentkezni: az agrár, a hitéleti, az informatikai, a műszaki, az orvos- és egészségtudományi, a pedagógusképzési és a természettudományi képzési területek szakjaira, összesen 43 intézmény pedig önköltséges formában hirdetett meg szakokat. A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakokról itt írtunk részletesen:

A ponthatárok várhatóan augusztus 24-én derülnek ki, de azt már most is tudni, hogy nem lehetnek alacsonyabbak az általános eljárásban meghatározottnál (vagyis a július 21-én kihirdetettnél). Ha pedig csak a pótfelvételi során hirdették meg az adott szakot, akkor nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont).

Hirdetés

A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2022. szeptember első napjaiban – írja a Felvi.hu.

Szerencsére azonban a tanévkezdést nem befolyásolja, hogy augusztusban vagy júliusban vettek-e fel bennetek, a beiratkozásra mindenkinek ugyanakkor lesz lehetősége. A gólyatáborba viszont nem vehet részt minden pótfelvételiző, mert a legtöbb egyetemen már augusztus közepén megkezdődnek a táborok, azoknak, akik most jelentkeznek viszont csak augusztus végén derülnek ki az eredmények.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!