Hirdetés

Pótfelvételi: ezekre a szakokra kettes-hármas érettségivel is be lehetett kerülni

2 perc olvasás
Pótfelvételi: ezekre a szakokra kettes-hármas érettségivel is be lehetett kerülni

Augusztus 28-án megérkeztek a pótfelvételi ponthatárok. Volt, olyan szak, ahova már 126 pont is elég volt.

Hirdetés

Nem kellett túlzottan megerőltetnie magát annak a tanulónak, aki az Edutus Egyetem levelező és költségtérítéses formában indított gazdálkodási és menedzsment alapképzésére jelentkezett. Mindössze 126 pontra volt szüksége, amelyhez már színkettes tanulmányi átlag, és egy gyengécske érettségi is elegendőnek bizonyult.

A kalkulációnk szerint, ha a felvételiző a kettes középiskolai eredmények mellett: magyarból 25, matekból 34, történelemből és a választott tantárgyakból szintén 25 százalékos középszintű érettségit írt, már bekerült a szakra.

Az Edutus Egyetem pótfelvételijén, ha valaki nappali tagozatra szeretett volna menni, ennél egy fokkal jobb teljesítményt kellett nyújtania. Az önköltséges kereskedelem és marketing szakhoz (Budapest) 147, gazdálkodási és menedzsmenthez 196 pontot kellett szereznie.

A Dunaújvárosi Egyetemen kettes-hármas tanulmányi eredményekkel, és 40 százalék körüli érettségi eredményekkel már állami ösztöndíjas helyekre is be lehetett jutni. A nappali tagozatos gépészmérnök szakhoz 178, a mérnökinformatikushoz 182, az anyagmérnökihez pedig alig 183 pontra volt szükség.

Hirdetés

A Tokaj-Hegyalja Egyetemen viszont a hagyományos felvételi eljáráshoz képest több szakon is emelkedtek a ponthatárok. Az állami ösztöndíjas szőlész-borász mérnök szakra 242 ponttal lehetett bekerülni, míg a hagyományos eljárásban már 180 pont is elegendőnek bizonyult.

A részletes pótfelvételi ponthatárokat itt nézhetitek meg:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!