Hétfő délelőtt már több mint 2500-an írták alá azt a petíciót, amelyet a köznevelési törvény módosítása ellen indítottak.

„Szülőként, magyar állampolgárként nem támogatjuk a köznevelési törvény tervezett módosítását, mert nem szolgálja a gyermekeink legfőbb érdekét. Tisztelettel kérjük Magyarország Kormányát, vonja vissza az indítványát, ha ezt nem teszi, országgyűlési képviselőinket kérjük, hogy ne szavazzák meg a módosításokat” – olvasható a petícióban, amelyet hétfő délelőtt már több mint 2500-an írtak alá.

A petícióban az áll: a tervezett módosítások minden családot érintenek. „Csorbulnak a négyéves gyerekek és szüleik jogai, ha a kötelező óvoda alóli felmentés lehetősége is megszűnik. A hatéves óvodások iskolába meneteléről ezentúl már nem a – gyermeket legjobban ismerő – szülő és az óvodapedagógus dönthet, az ő akaratuk ellenére is iskolába kényszeríthetőek majd a gyerekek. Elvész a tanszabadság, megszűnik a magántanulóság, veszélybe kerülnek az alternatív intézmények, a tanulócsoportok, holott bármely család kerülhet akár váratlanul olyan helyzetbe, melyre a családi körben vagy az alternatív intézményben való nevelés hoz megoldást” – írják.

Hozzáteszik: a tanárok terhei is növekedni fognak, hiszen többé nem dolgozhatnak az általuk legjobbnak ítélt tankönyvekből, és megemelkednek majd a csoportlétszámok is.

„Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy “a szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést”. Ez a jogunk most veszélyben van” – emelik ki.

Forrás: Eduline