Hirdetés

Öt fontos kérdés és válasz az idei pótfelvételivel kapcsolatban

2 perc olvasás
Öt fontos kérdés és válasz az idei pótfelvételivel kapcsolatban

Alig indult el, a héten véget is ér a 2022-es pótfelvételi jelentkezési időszaka. Ha még nem tettétek meg, augusztus 5-ig adhatjátok be a jelentkezési lapot – összeszedtük a legfontosabb szabályokat.

Hirdetés

Kik jelentkezhetnek a 2022-es pótfelvételire?

Akkor adhatjátok be a jelentkezéseteket az idei pótfelvételin, ha sehova nem jelentkeztetek az általános felvételieljárásban vagy jelentkeztetek, de nem kerültetek be egyetlen egyetemre sem. Erről bővebben itt olvashattok.

Milyen képzésekre jelentkezhettek?

A pótfelvételin – néhány kivételtől eltekintve – csak önköltséges képzéseket indítanak. Az intézményenként meghirdetett képzések teljes listáját és a hozzájuk kapcsolódó fontos tudnivalókat itt, az ingyenes képzéseket pedig itt találjátok.

Hány képzést jelölhettek meg?

Fontos, hogy a pótfelvételin nem jelölhettek meg több helyet – csak egyetlen egyetem, egyetlen képzésére jelentkezhettek. Persze a két képzési forma megjelölése – fizetős vagy állmis – most is egynek számít.

Hirdetés

Meddig kell csatolni a dokumentumokat?

A jelentkezési kérelemhez csatolandó dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel együtt kell feltölteni 2022. augusztus 5-ig. Ne feledjétek, nincs külön hiánypótlási időszak.

Milyen ponthatárokra kell számítanotok?

A pótfelvételin a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a 2022. július 21-én meghatározott ponthatároknál. Amennyiben az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában vagy egyáltalán nem indították az általános felvételi időszakban, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – vagyis alapképzési szakok és osztatlan mesterképzések esetén 280 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 240 pontnál, mesterképzések esetén pedig 50 pontnál.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!