Hirdetés

Őszi érettségizőknek: ezeket ne felejtsétek otthon a következő hetekben

3 perc olvasás
Őszi érettségizőknek: ezeket ne felejtsétek otthon a következő hetekben

Négyjegyű függvénytáblázat, töri atlasz, idegen nyelvi szótár, föci atlasz, számológép, körző, vonalzó és társai – ezek nélkül ne induljatok el érettségizni a következő hetekben.

Hirdetés

Négyjegyű függvénytáblázat

A közép-, illetve emeltszintű matekérettségin is használhattok függvénytáblázatot – egyidejűleg akár többfélét is. Erről a szóbelin és az írásbelin is magatoknak kell gondoskodnotok és a vizsga alatt nem cserélgethetitek az eszközt egymás között. Ugyanakkor az emelt szintű érettségi szóbeli részén használható, a tételsorban szereplő feladatokhoz kapcsolódó összefüggéseket tartalmazó képlettárat az iskola fogja biztosítani számotokra.

De nemcsak a matekérettségin használhatjátok a függvénytáblázatot. Ez a segédeszköz a fizika-, illetve a kémiaérettségin – közép- és emelt szinten – is hasznos társatok lehet.

Töriatlasz

A középszintű töri írásbelin az egész vizsga alatt, emelt szinten pedig a második vizsgarészhez használhattok töriatlaszt. Az azonban nem mindegy, hogy milyet visztek magatokkal az érettségire. A jogszabályi feltételeknek megfelelő töriatlaszok listáját itt találjátok. Az atlaszon kívül az írásbeli vizsgarészen helyesírási szótárat is használhattok, amelyet a vizgabizottságot működtető intézmény biztosít – tantermenként legalább hármat. Ugyanakkor a szóbelire se közép-, se emelt szinten nem kell vinnetek magatokkal semmit, mivel az iskolában kaptok majd atlaszokat.

Szótár

Idegen nyelvből közép- és emelt szinten is használhattok az írásbelin egy-, illetve kétnyelvű szótárat a negyedik rész (íráskészség) feladat megoldásához. Ezt nektek kell beszereznetek és magatokkal vinnetek a vizsga napján.

Hirdetés

Földrajz atlasz

A földrajz atlasznak a középszintű írásbeli érettségi második részénél vehetitek hasznát. Fontos, hogy az első feladatlapnál, illetve az emelt szintű írásbeli egyik részénél sem használhatjátok az atlaszt. Erről a segédeszközről szintén magatoknak kell gondoskodnotok. Mivel az atlasz rengeteg adatot tartalmaz, ezért érdemes a vizsgák előtt átlapoznotok, és megjegyeznetek, hogy mit hol találtok. Ezzel rengeteg időt megspórolhattok majd magatoknak a vizsgán. A szóbelin – a töriatlaszhoz hasonlóan – az iskola fogja számotokra biztosítani az atlaszt.

Számológép

Számológépet a matekon kívül, a fizika-, biológia-, földrajz- és kémiaérettségin is használhattok – de csak olyat, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas.

Körző, vonalzó, szögmérő

A matek- és a föciérettségire vihetitek magatokkal ezeket az eszközöket. A vizsga alatt azonban nem cserélgethetitek őket egymás között.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!


Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!