Hirdetés

Online nyílt nap az ELTE Informatia Karán

3 perc olvasás
Online nyílt nap az ELTE Informatia Karán

Január 28-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt.

Hirdetés

Idén minden eddiginél több program lesz elérhető az online rendezvényen, szó lesz többek között a kvantumszámítógépekről, az önvezető autókról, a háromdimenziós rekonstrukciós képekről, a startup építésről, megtudhatják a diákok mire jó a titkosítás, de bepillantás nyerhetnek a szoftveróriások világába, valamint lehetőségük nyílik egy menekülős játék programozására is.
A kiemelt eseményen a Kar ipari partnerei szintén képviseltetik magukat.

A nyílt nap időpontja: 2021. január 28. (csütörtök) 15:00-18:00 óra

Helyszín: Online

A rendezvényen – amelyen több cég is képviselteti magát – a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: részletes program és regisztráció

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2020-ban 395 pont volt.

Hirdetés

Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért biztos karrierre számíthatnak, az itt szerzett diploma egyértelmű belépőt jelent a csúcstechnológia világába.

Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

Az elsőévesek beilleszkedését az egyetemi életbe oktatók, felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok segítik mentori rendszerben. A Diáktámogató Központ pszichológusai a tantárgyfelvételi és vizsgabeosztási tanácsadás mellett többek között tanulásmódszertani tréningeket, életvezetési tanácsadásokat szervez részükre.


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!