Hirdetés

Oktatási naptár: ez vár a diákokra az ünnepek után

Mi vár az ünnepek után a diákokra? Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat azért, hogy könnyebben átláthatóak legyenek az elkövetkezendő események.

2019. december 26.

Legkésőbb december 26-ig általános tájékoztatást kapnak (e-mailben) a felvételizők az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről.

2020. január 9.

A hiányos jelentkezést benyújtó keresztféléves felvételizők 2020. január 3-ig felszólítást kapnak a pótlásról. Az említett hiányzó dokumentumok pótlásáram és az egyszeri sorrendmódosításra 2020. január 9-ig lesz lehetőségük.

Hirdetés

2020. január 18.

Ezen a napon tíz órától írják majd a központi írásbeli felvételi vizsgát az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban. (A pótló központi írásbeli felvételi vizsga január 23-án délután lesz.)

2020. január 20.

Január 20-án indulnak a 2020-as felvételin kötelező emelt szintű érettségire felkészítő ingyenes tanfolyamok, amelyekre tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezők jelentkezhetnek.

Kötelező emelt szintű érettségi: itt vannak a részletek az ingyenes felkészítőről

Január 20-án indulnak a 2020-as felvételin kötelező emelt szintű érettségire felkészítő ingyenes tanfolyamok, amelyekre tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezők jelentkezhetnek. A magyaron, matekon és történelmen kívül angolból és németből, illetve természettudományos tárgyakból kaphattok segítséget felkészülésben. A jelentkezési határidő január 9.

2020. január 28.

Az Arany János Kollégiumi Program pályázatainak benyújtásának határideje erre a napra esik.

2020. február 6.

A középiskolák értesítik a diákokat a központi írásbeli felvételi vizsga eredményéről.

2020. február 15.

A végleges felvételi jelentkezéseket legkésőbb 2020. február 15-én éjfélig kell rögzíteni – erről bővebben itt olvashattok. Ez a nap pedig egyben az érettségi jelentkezési határideje is, a május-júniusi vizsgaidőszakot illetőleg.

2020. február 19.

A kiválasztott középiskolákba február 19-ig kell jelentkezniük a diákoknak. A szabályokról részletesen itt olvashattok.  

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!