Hirdetés

Oktatási Mérföldkövek: néhány kattintással elérhetők az oktatási életút adatai

2 perc olvasás

Az Oktatási Hivatal weboldalán érhető el az Oktatási Mérföldkövek szolgáltatás, amelynek segítségével elektronikusan hozzáférhetők az oktatási nyilvántartásokban kezelt legfontosabb adatok, továbbá igazolás kérhető az oktatási azonosítóról és a diákigazolványokról.

Hirdetés


merfoldkovek.oh.gov.hu weboldalon elérhető szolgáltatásban a felhasználónak ügyfélkapus bejelentkezést követően lehetősége van arra, hogy megtekintse az oktatási életútjával kapcsolatos, rendelkezésre álló adatokat: mettől meddig, melyik oktatási intézményben folytatott tanulmányokat; érettségi bizonyítványa, nyelvvizsga-bizonyítványa és felsőfokú oklevele adatait; a köznevelésben, illetve a felsőoktatásban létesített alkalmazotti jogviszonyának adatait; diákigazolványai adatait; szaktanácsadói, szakértői és vizsgaelnöki névjegyzéken rögzített adatait. Az információkról igazolást is kérhet, ha pedig adatai hiányosak vagy helytelenek, lehetősége van hibajelzések küldésére. A rendszerben az oktatási igazolványok adatai 2003-tól, a köznevelési, érettségi adatok 2005-től, a felsőoktatási adatok 2006-tól, a  nyelvvizsga-adatok pedig 2007-től érhetők el.

A szolgáltatás a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2020-00059: Oktatási nyilvántartás továbbfejlesztése elnevezésű kiemelt európai uniós projekt támogatásával jött létre.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!