Szeptemberben kollégiumba költöztök? Akkor itt az ideje beszerezni a szükséges dolgokat.

Gumipapucs

Közös zuhanyzók – csak ennyit mondunk. A biztonság kedvéért mindig gumipapucsban menjetek zuhanyozni, így elkerülhetitek a különféle fertőzéseket. A fürdőszobai csomagba egyébként fertőtlenítő kendőt is betenni, erre még akkor is szükségetek lehet, ha a kollégiumban tökéletes tisztaság uralkodik.

hirdetés

Saját edények

És néhány egyszerű könyhai eszközt sem árt beszerezni. A közös főzőcskézéshez jól jöhet, ha nem a kolis konyhában kell sajtreszelőt, kést vagy éppen tésztaszűrőt keresgélnetek. A kedvenc bögréteket se hagyjátok otthon.

Néhány alapélelmiszer

Hogy akkor is legyen miből reggelit (ebédet vagy vacsorát) készíteni, ha nincs időtök vásárolni. Kétszersült, néhány konzerv, zacskós levesek – vésztartaléknak.

Egy jó kávéfőző

Ha egy csésze kávéval kezditek a napot, érdemes beszerezni egy saját kávéfőzőt – akár a szobatársaitokkal együtt is vásárolhattok egyet, amelyet közösen használtok.

Tárolók

A kollégiumi szobák zömében nincs elegendő tárolóhely, ezért érdemes a meglévő területet minél hatékonyabban kihasználni. Néhány ízléses dobozt vagy kosarat érdemes beszerezni.

hirdetés

Dekoráció

Azoknak, akik fel szeretnék dobni a koliszoba hangulatát – persze előtte kérjetek arról infót, hogy verhettek-e szöget a falba, átrendezhetitek-e a bútorokat, milyen változtatásokat kezdeményezhettek. De egy színes szőnyeg, pár plakát, néhány dísztárgy nem árthat.

Folyékony mosószer

A kolikban van mosógép, de a kisebb ruhadarabokat elég kézzel átöblíteni – ehhez vásároljatok folyékony mosószert.

Saját párna

Azoknak, akik még nyaralás alatt is hiányolják a saját kis- vagy nagypárnájukat.

Forrás: Eduline