Szó lesz a fiatalok lakhatásáról, iskolai nyelvoktatásról és a pedagógus hallgatókról is – már ha az új helyettes államtitkár elfogadja a felhívást.

hirdetés

A héten nagy port kavart, hogy Rácz Zsófia az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára lesz, ifjúságpolitikával fog foglalkozni úgy, hogy maga is még egyetemista.

A Független Diákparlament most fontos kérdésekben nyilvános vitára hívják a leendő helyettes államtitkárt – írják közleményükben.

A vitát négy témakör köré szerveznék:

  • Ön szerint milyen kilátásai vannak egy fiatal pályakezdő munkavállalónak a lakhatás finanszírozásával kapcsolatban?
  • Milyen megoldást lát a tanárszakos hallgatók helyzetére, akiknek a közoktatásban tapasztalható alacsony fizetések miatt választaniuk kell a pedagógus hivatás és a tisztes megélhetés, családalapítás között?
  • Ön milyen lehetőségeket lát az iskolai nyelvoktatás fejlesztésére, tudván hogy a közoktatásban elég komoly hiány van képzett nyelvtanárokból?
  • Az elmúlt években több alkalommal is kivezényeltek diákokat tanítási időben politikai tartalmú állami rendezvényekre, vagy látogattak el politikusok közoktatási intézményekbe, gyakorlatilag biodíszletnek használva a diákokat. Mit gondol erről

Forrás: Eduline