Hirdetés

Nyelvvizsgára készültök? Ezekkel a feltételekkel igényelhetitek vissza a vizsgadíjat

Ősszel tervezitek a nyelvvizsgát? Akkor ezekre a kérdésekre érdemes tudni a válasz. Kik és milyen feltételekkel kaphatják vissza a sikeres komplex nyelvvizsgájuk díját?

Hirdetés

Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját?

A szabály a 2018. január elseje után letett vizsgákról szól – vagyis a vizsga, nem pedig a bizonyítvány kiállításának dátumát veszik figyelembe. Szintén sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga díját, akik most először szóbeliztek-írásbeliztek sikeresen, hanem azok is, akik már rendelkeznek alacsonyabb szintű vagy más nyelvből szerzett bizonyítvánnyal. A kedvezmény a 35 évnél fiatalabbakra vonatkozik. Erről bővebben itt olvashattok.

Hogyan kell visszaigényelni a nyelvvizsga árát?

A nyelvvizsga árát az első sikeres komplex nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának a napjától számított egy éven belül igényelhetitek vissza. Egyesíthető részvizsgák esetén a második sikeres részvizsga-bizonyítvány kiállításának a napjától számít az egy éves határidő. Ha az érettségitek árát szeretnétek visszaigényelni, akkor a bizonyítvány kiállításától, illetve ha honosítható határozat szükséges, akkor annak a közlésétől számít az egy év.

A támogatás iránti igényeteket a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell jeleznetek. Ezt postai úton vagy elektronikusan is megtehetitek. A kérelemhez mellékelnetek kell a nyelvvizsga díjának a megfizetését igazoló, a neveteket is tartalmazó számlák másolatát. Ha nincs már meg a számla, akkor nyelvvizsga esetén fel kell keresnetek a nyelvvizsgaközpontot, a honosítási eljárási díj, vagy az emelt szintű idegen nyelvi érettségi vizsgadíj megfizetésének igazolására pedig az Oktatási Hivatalt, hogy igazolja a jogosultságotokat.

Milyen nyelvekre lehet kérni a támogatást?

Támogatott nyelvek közé tartozik az angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani/lovári, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn, valamint a magyar, ha a vizsgázó nem magyar állampolgárságú.

Forrás: EdulineAdy Endre (26) Angol (29) angol nyelvtan (35) Arany János (18) Atom (20) egyenes (25) elemzés (139) ember (23) energia (26) Filozófia (37) függvény (25) gazdaság (34) halmaz (24) háromszög (25) hőmérséklet (32) líra (22) magyar (22) magyar irodalom (289) Magyarország (38) magyar történelem (102) Matematika (25) Nyelvtan (43) PC (60) Petőfi Sándor (20) politika (24) párhuzamos (18) szerves (32) szervetlen (31) számok (27) számítógép (60) szög (25) tartalom (18) test (28) tétel (18) Történelem (21) USA (18) valós (19) vektor (18) vers (50) verselemzés (47) világirodalom (111) világtörténelem (115) víz (22) életrajz (21) érettségi (35)
Iratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!