Hirdetés
Hirdetés

Nyelvvizsgák a továbbtanuláshoz: itt találjátok a teljes listát

2 perc olvasás
Nyelvvizsgák a továbbtanuláshoz: itt találjátok a teljes listát

Nemzetközi vagy Magyarországon akkreditált nyelvvizsgát tennétek továbbtanulás vagy munka miatt? Mutatjuk azoknak a nyelvvizsgáknak a listáját, amiket elfogadnak a felvételihez.

Hirdetés

Hol találom a nyelvvizsgák listájá?

Az államilag elismert vizsga­rendszereket működtető vizsga­központokat megnézhetitek egy összesített listán itt. Csoportokra bontva láthatjátok például a kétnyelvű, általános nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok listáját, de az egynyelvű, szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok is a listán sorakoznak.

Így a saját igényeiteknek vagy éppen a követelményeiteknek megfelelően választhattok vizsgaközpontot, ahol aztán nyelvizsgázhattok az ország különböző városaiban.

Nemzetközi vizsgát tennék, azt is elfogadják itthon?

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (NYAK) oldalán megtaláljátok azoknak a külföldi – angol, német, francia, olasz, spanyol és egyéb – nyelvvizsgákat, amelyeknek a bizonyítványait itthon honosítják. A honosításról és annak itt írtunk bővebben. Fontos, hogy a különböző nyelvvizsgáknak nem minden típusát fogadják el Magyarországon, ezt is érdemes ellenőrizni a táblázatban, mielőtt jelentkeztek valamelyik külföldi nyelvvizsgára. Ezen felül a NYAK oldalán a honosítás menetéről, feltételeiről és legfontosabb tudnivalóiról is olvashattok bővebben. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!


Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!