Hirdetés

November 21-ig kell hitelesíteni a keresztféléves jelentkezéseket

3 perc olvasás

A keresztféléves képzésekre felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket: erre a jelentkezési határidőt követően – amennyiben ezt még nem tették meg – november 21-ig van lehetőségük az E-felvételi felületén.

Figyelem! Módosult a hitelesítési határidő, így egy nappal tovább, november 21. éjfélig végezhető el a keresztféléves jelentkezések hitelesítése!

 

A hitelesítés kétféleképpen végezhető el

  • Ügyfélkapun keresztül, a két rendszerbe történő együttes belépéssel. (Az Ügyfélkapu használatához egyszeri személyes regisztráció szükséges bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán, külképviseleten, de elektronikusan is indítható a 2016. január 1-jét követően kiállított érvényes személyazonosító igazolvány birtokában. Arra figyelni kell, hogy a hitelesítéshez ideiglenes regisztráció nem fogadható el!) A hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felülete tartalmazza. A hitelesítés eredményéről a jelentkező elektronikus értesítést kap.
  • Az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb november 21-ig az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre postára adva (célszerű ajánlott küldeményként küldeni).

 

A felvételiző jelentkezési szándéka a hitelesítés után válik érvényessé. Azoknak, akik már a jelentkezési határidő előtt hitelesítették a jelentkezésüket, ám november 16-ig még módosítottak az adatokon, újra hitelesíteniük kell azt a fent említett módok valamelyikével!

A hitelesítésről bővebben a Felvételi tájékoztatóban »

A beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe. A feldolgozás eredményéről a felvételizők e-mailben kapnak tájékoztatást, de az E-felvételi felületén is nyomon követhetik a jelentkezésük státuszát. Arra kérünk mindenkit, hogy folyamatosan figyeljék postafiókjukat, illetve az E-felvételi felületét.

Amennyiben a hitelesítés eredményéről a néhány napos átfutási időt követően nem kapnak e-mailt, illetve a felületen nem látják annak eredményét, abban az esetben mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!