Hirdetés

Négy ingyenes adattár: Ezekből érdemes készülni az érettségire

2 perc olvasás
Négy ingyenes adattár: Ezekből érdemes készülni az érettségire

Alig néhány nap van hátra az érettségiig, ezért érdemes hasznosan eltölteni a maradék időtöket és szervezetten készülni a vizsgákra. Hoztunk nektek négy adattárat, amellyel szisztematikusan készülhettek a töri érettségire.

Hirdetés

A történelem érettségire segédeszköznek magatokkal vihetitek a történelematlaszt, amely tartalmaz néhány évszámot, de a kronológiai adattáblázatot már kivették belőle, ezért lexikális tudásra is szükségetek lesz.

Ezért, ha ezeket az adattárakat átolvassátok és egy adott témához kapcsolódó fogalmakat, személyeket megtanuljátok és memorizáljátok, illetve el tudjátok őket helyezni térben és időben, akkor az esszéknél kifejezetten könnyű dolgotok lesz, de a rövid feladatokban is sokat segíthet. Arról, hogy hogyan érdemes nekikezdeni az esszéknek, itt olvashattok.

 

A kilencedikes tananyaghoz kapcsolódó adattárat innen érhetitek el, a tizedikes adatokat pedig ezen a linken. A tizenegyedikes tananyagot itt, a tizenkettedikes évszámokat és fogalmakat pedig itt találjátok.

 

Ha a matekérettségire is készülnétek, akkor ebben a cikkünkben beszélgettünk egy matektanárral arról, hogy hogyan érdemes gyakorolni rá.

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!