Hirdetés

Négy fontos részlet az utolsó napokra a sikeres pótfelvételiért

2 perc olvasás
Négy fontos részlet az utolsó napokra a sikeres pótfelvételiért

Holnap jár le az idei pótfelvételi időszak jelentkezési határideje. Összeszedtünk minden fontos szabályt, és azt, mire kell figyelni, hogy sikeres legyen a pótfelvételi.

Hirdetés

Legyen meg a minimum

Sokszor írtuk már az egyik legfontosabb szabályt, ami az idei felvételiben is érvényes: a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a minimumponthatároknál, illetve ha a képzést, amit megjelöltök, az egyetem meghirdette az általános felvételi eljárásban is, akkor a ponthatár nem lehet alacsonyabb az ott meghúzott végleges határnál. A ponthatárokról bővebben itt írtunk.

Nincs külön dokumentumpótlásra idő

Az idő rövidsége miatt most sem lesz külön dokumentumpótlási időszak, nem lesz időtök pótolni, ami kimaradt. Ezért nagyon figyeljetek arra, hogy már most fel legyen töltve minden, ami kell.

Csak egy választás van

Idén is nagyon fontos, hogy mivel a pótfelvételiben csak egy helyre (adott esetben finanszírozási párra) lehet jelentkezni, körültekintően kell megválasztani a megfelelő képzést.

Ehhez a Felvi szerint érdemes az alábbi ellenőrző listán végigmenni: megvannak-e alapképzés, osztatlan mesterképzés esetében a választott szakhoz előírt érettségi vizsga követelményei?

Hirdetés

Hitelesíteni is kell

A jelentkezés most is csak akkor érvényes, ha hitelesítetek is. Erre a rövid eljárás alatt nincs külön határidő, a jelentkezési határidővel egyszerre, augusztus 5-ig kell megtennetek.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!