Hirdetés

„Nagyon kézenfekvő” esszétémákat kaptak középszinten az érettségizők a szaktanár szerint

2 perc olvasás
„Nagyon kézenfekvő” esszétémákat kaptak középszinten az érettségizők a szaktanár szerint

A tanár azt mondta, a diákok tipikusan jó feladatokat kaptak, hiszen szerinte aki foglalkozik közéleti kérdésekkel, azok „megtalálják a terepüket”.

Hirdetés

A reformkorról szóló hosszú esszé „nagyon kézenfekvő” lehet a diákoknak az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint. A pedagógus azt mondja, a magyarországi reformkorra minden tanár nagy hangsúlyt fektet – viszont 1989-et van, aki már az időszűke miatt nem tudja olyan alapossággal átadni a diákjainak, mint amekkorával ahhoz kellene, hogy a diákok érettségi nagyesszét tudjanak belőle írni. Van, aki ezt a témakört már csupán vázlatosan tudja átvenni a diákokkal – így a szaktanár szerint valószínűbb, hogy az érettségizők többsége a reformkorról szóló esszé megírását választja.

A rövid esszék – ahol a diákok választhatnak, hogy az ókori Róma egy jeles uralkodójáról, vagy a II. világháború egy fontos személyéről írnak 100-130 szóban – a szaktanár szerint „nagyon jól megoldhatók”, hiszen „mindkét téma központi jelentőségű”, így aki a közélet iránt érdeklődik, az foglalkozott szerinte ezekkel a témákkal. „Ezek azért tipikusan jó feladatok, mert azok a diákok, akik a központi jelentőségű témákkal szeretnek foglalkozni, megtalálják a terepüket” – mondta a pedagógus.

Ahogy arról beszámoltunk, a középszintű töriérettségi első 12 feladatai között előkerül a kereszténység, a Szovjetunió, az Európai Unió, de felbukkan Hunyadi Mátyás, a Rákóczi-szabadságharc és az első ipari forradalom is.

 

Közvetítésünket a töriérettségiről ide kattintva tudjátok követni:

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!