Hirdetés

Nagy lesz a verseny? Mutatjuk, hányan kerülhetnek be idén az ELTE-re

2 perc olvasás
Nagy lesz a verseny? Mutatjuk, hányan kerülhetnek be idén az ELTE-re

Február 15-ig jelentkezhettek a 2022-es felvételire – de vajon mekkora lesz a verseny? Új cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre ebben az évben. Első rész: Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Hirdetés

2021-ben összesen 101 844-en jelentkeztek. A legnépszerűbb egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt, több mint 26 ezer diák szeretett volna bekerülni valamelyik képzésre.

Az ELTE-re idén felvehető diákok száma: 15 795 fő.

Budapesten ebből nappali képzésen 9562-en, esti vagy levelező munkarendben 3270-en, távoktatásban 33-an tanulhatnak majd. Az ELTE vidéki képzésein, Szombathelyen 1539-en nappali képzésen, 1391-en távoktatásban tanulhatnak majd szeptembertől.

Mi az a kapacitásszám?

Hirdetés

Minden egyetemnek, főiskolának van egy ún. kapacitásszáma, amely az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszámát takarja, vagyis összesen ennyi elsőévest tud felvenni az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a Felvin, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

Forrás


error: Védett tartalom

Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!