Hirdetés

Mindkét műelemzésbe belekezdtetek? Mutatjuk, melyik lesz érvényes

2 perc olvasás
Mindkét műelemzésbe belekezdtetek? Mutatjuk, melyik lesz érvényes

Mutatjuk a szabályokat.

Hirdetés

„Ha a vizsgázó mindkét feladatot megoldja, és választását nem jelöli egyértelműen (nem húzza alá, melyiket választotta, vagy nem húzza át az érvénytelen megoldást), akkor a javító tanárnak a vizsgadolgozatban szereplő megoldások közül a sorrendben első megoldást kell értékelnie” – írja a vizsgaszabályzat.

Az első infókat a szövegértés feladatrészről itt, a rövid szövegalkotási feladatról pedig itt olvashatjátok. Az Eduline szaktanárt is megkérdezett, véleményét a szövegértésről ide kattintva, a rövid szövegalkotásról pedig itt éritek el. A műelemzés feladatrészről az első infókat itt, a szaktanári véleményt pedig ide kattintva olvashatjátok.

A középszintű magyarérettségin a diákoknak először egy borokról szóló szöveget kellett értelmezniük, majd vagy biciklizős kampányról kellett írniuk, vagy egy ajánlólevelet kellett összerakniuk. A magyar feladatsor második részében, a műértelmező szövegalkotásban vagy Lázár Ervin: A kovács című novelláját kellett elemezni, vagy Petőfi Sándor: Csokonai című versét kellett összehasonléítani Tóth Árpád: Invokáció Csokonai Vitéz Mihályhoz című versével.

Közvetítésünket a hétfői magyarérettségiről ide kattintva tudjátok követni:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!