Hirdetés

Milyenek lesznek a 2022-es pótfelvételi ponthatárai?

2 perc olvasás
Milyenek lesznek a 2022-es pótfelvételi ponthatárai?

Elindult a 2022-es pótfelvételi, idén ráadásul több tucat állami ösztöndíjas szak közül is válogathattok. De milyenek lesznek a ponthatárok?

Hirdetés

„Ha az általános felvételin egy szak n.i., azaz nem indult, de pótfelvételin meghirdették, akkor milyen ponthatár várható az adott szakon?”

– kérdezi az Eduline egyik olvasója. A pótfelvételinél fontos szabály, hogy a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 21-én meghatározott ponthatárnál, ha a szakot az általános felvételin is meghirdették – írja a felvi.hu.

De mi a helyzet azokkal a szakokkal, amelyek a rendes felvételi eljárásban nem indultak el? Akkor teljesen “új” ponthatárt húznak. Ilyenkor is érvényes a minimumponthatár, amelynél alacsonyabb egy szakon sem lehet a limit (az alap- és osztatlan képzések esetén 280 pont, felsőoktatási szakképzéseken pedig 240 pont), negyvenegy szak államilag támogatott változatában pedig az előzetes ponthatárokat is figyelembe kell venni. Ezekről részletesen írtunk egy korábbi cikkünkben, az idei előzetes ponthatárokat pedig egy másik cikkünkben találjátok.

A pótfelvételi időszak rövid, szóval mindenki figyelmesen nézze át a jelentkezési feltételeket, időben és hiánytalanul töltse ki az E-felvételit, valamint hitelesítse a jelentkezését.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!