Hirdetés

Milyen szakokat hirdetnek az egyetemek a pótfelvételin? Megnéztük

2 perc olvasás
Milyen szakokat hirdetnek az egyetemek a pótfelvételin? Megnéztük

Alig pár napja indult el a 2022-es pótfelvételi, a határidő, a rövid felvételi időszak miatt, máris a nyakunkon van. Megnéztük, milyen képzéseket hirdettek az egyetemek.

Hirdetés

Az ELTE-n több olyan képzést is meghirdettek, amiket az általános felvételi eljárásban is sokan választottak: anglisztika (csak önköltséges formában), gépészmérnöki (ösztöndíjas és önköltséges formában is) és gazdálkodási és menedzsment, valamit kereskedelem és marketing (ezeket is csak önköltséges formában).

A Szegedi Tudományegyetem 441 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton, valamint távoktatási formában is hirdetett meg szakokat. A pótfelvételiben állami ösztöndíjas és költségtérítéses képzésekre is jelentkezhettek – közölte az egyetem, hozzátéve, a 2022 szeptemberében induló tanévre, minden eddiginél több államilag finanszírozott helyet hirdettek.

Itt találjátok a pótfelvételin meghirdetett szakok teljes listáját.

Az Óbudai Egyetem alap- és mesterképzésein 20 szak közül választhattok, amelyek között állami ösztöndíjas formában is megpályázhatók az informatika és a műszaki képzési terület alapképzési szakjai. Ezen kívül kizárólag itt jelentkezhettek állami ösztöndíjas helyekre a villamos-üzemmérnöki alapképzési, valamint a gazdaságinformatikus mesterképzési szakokon.

Hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyolc kara közül csak öt hirdet képzéseket  a pótfelvételiben, de több olyan szak is van, amelyet a BME államilag támogatott formában is meghirdetett: energetikai mérnöki, környezetmérnöki, építőmérnöki vagy éppen fizika és matek szakok.

Augusztus 5-ig a Debreceni Egyetem 43 alap- és osztatlan képzésére lehet jelentkezni. Újdonság, hogy az idei pótfelvételin olyan szakok is elérhetők, amelyeket az általános felvételi során nem hirdetett az intézmény.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!