Hirdetés
Hirdetés

Milyen segédeszközöket használhattok az érettségin? Itt a “legális puskák” listája

Hamarosan kezdődnek az őszi érettségi vizsgák: összegyűjtöttük azokat a “legális puskákat”, amelyeket a különböző tárgyak feladatlapjainak megoldásához, illetve a szóbeliken használhattok, közép- és emelt szinten.

Október 11-én kezdődik az őszi érettségi – megnéztük, milyen segédeszközöket vihettek magatokkal a vizsgákra, amelyekkel könnyebben megoldhatjátok az írásbeli feladatokat, és a szóbelin is a segítségetekre lehetnek. Az októberi-novemberi érettségi időszak beosztását itt nézhetitek meg.

A közép- vagy emelt szintű magyar- és töriérettségi írásbeli részéhez is használhattok helyesírási szabályzatot, előbbin termenként négy, utóbbin három példányt kell biztosítani a vizsgázóknak. 

A történelmi atlaszt a közép- és az emelt szintű írásbelire nektek kell vinnetek, a szóbelin az intézmény biztosítja. Emelt szinten csak az írásbeli második részének megoldásához használhatjátok. A vizsgákon használható atlaszok listáját itt találjátok.

A négyjegyű függvénytáblázatot a matematika-, a kémia- és a fizikavizsgán is használhatjátok. A közép- és emelt szintű matekérettségire bármelyik kiadást bevihetitek, egyedül az emelt szintű szóbelin nem lehet használni, de a tanároktól kérhettek külön az emelt szintű érettségire összeállított képlettárat.

Számológépet a matek-, fizika-, biológia-, földrajz- és kémiaérettségin is használhattok – de csak olyat, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas. Emellett vihettek magatokkal körzőt, vonalzókat és szögmérőt is.

A földrajzi atlasznak a középszintű írásbeli érettségi második részénél, illetve a közép- és az emelt szintű szóbelin is hasznát vehetitek, míg az emelt szintű írásbelin nem használhatjátok. Mivel rengeteg adatot tartalmaz, érdemes a vizsgák előtt átlapozni, és megjegyezni, hogy mit hol találtok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!