Hirdetés

Milyen lesz az egyetem szeptembertől? Fontos infók leendő elsőéveseknek

3 perc olvasás
Milyen lesz az egyetem szeptembertől? Fontos infók leendő elsőéveseknek

Kíváncsiak vagytok, hogy mit tanulhattok majd a választott szakotokon szeptembertől? Mutatunk pár oldalt, amit érdemes megnézni.

Ha a választásnál, a jelentkezési határidő előtt nem is néztetek utána a kiválasztott szakok pontos leírásának, most itt az ideje.

Hirdetés

A felvi szakleírásaiban megtaláltok minden fontos infót, amit az adott szakról (egyetemtől függetlenül) tudni kell. A szakleírásokban szerepel a képzési idő, a diploma megszerzéséhez szükséges kreditek száma és a képzésen választható szakirányok is.

Ha megkeresitek az általatok megjelölt képzéseket, akkor megismerhetitek a elvégzendő szakmai gyakorlat követelményeit, és az oklevél megszerzéséhez szükséges (idegen) nyelvi követelményeket is. Persze, ha mindenre kíváncsiak vagytok és még a végleges ponthatárok előtt utánajárnátok a leendő egyetemetek követelményeinek, akkor érdemes megkeresni közvetlenül az intézmény oldalán közzétett szakleírásokat is – esetleg lehetnek benne speciális elemek, amiket az adott egyetem vár el a hallgatóktól.

A szakleírások átböngészése akkor is hasznos lehet, hogy éppen sorrendmódosításon gondolkoztok, és többet szeretnétek megtudni a választásaitokról. Július 8-ig van lehetőségetek adatokat módosítani, a jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat benyújtani, jelentkezési helye(ke)t visszavonni, valamint egy alkalommal sorrendet módosítani. Erről itt olvashattok el mindent.

Mit tanulnak a legnépszerűbb szakokon?

Korábban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, vagy éppen milyen nyelvvizsgát kell majd bemutatnotok a diplomához. Az első részben az öt legnépszerűbb alapszakot vettük elő – ezt tanulhatjátok ősztől gazdálkodási és menedzsmenten, kereskedelem és marketingen, pszichológián, ápolás és betegellátáson vagy mérnökinformatikus képzésen. A második részben a top10-es lista második felét hoztuk el – ezt tanulhatjátok szeptembertől nemzetközi gazdálkodáson, pénzügy és számvitelen, programtervező informatikus képzésen, kommunikáció- és médiatudomány vagy gazdaságinformatikus szakon.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!