Hirdetés

Mikor lesznek az idei pályaalkalmassági vizsgák?

2 perc olvasás
Mikor lesznek az idei pályaalkalmassági vizsgák?

Milyen szakokon kell alkalmassági vizsgát tennetek, és mi történik, ha nem mentek át az alkalmasságin? Itt találjátok a legfontosabb infókat.

Hirdetés

Az alkalmassági vizsgákat a legtöbb szakon májusban-júniusban tartják – bár van, ahol már április végén elkezdődnek a vizsgák. Erről a felsőoktatási intézmények értesítést küldenek, de ha a vizsga időpontja előtt egy héttel még nem kapjátok meg a levelet, érdemes az intézményeknél érdeklődni – hívja fel a figyelmet a Felvi. A konkrét időpontokat és az esetleges vizsgadíjakat ebben a táblázatban nézhetitek meg.

Fontos, hogy az alkalmassági vizsgákon nem pontszámot kaptok, hanem “megfelelt” vagy “nem felelt meg” minősítést. Amennyiben megfeleltek a vizsgán, úgy a szokásos eljárással, a felvételi összpontszám alapján rangsorolnak titeket, és akkor kerülhettek be a képzésre, ha eléritek a júliusi ponthatárt.

Ha nem mentek el a vizsgára, vagy “nem felelt meg” minősítést kaptok, az nulla pontot jelent a felvételin, így az adott szakra biztosan nem fogtok bekerülni – függetlenül a pontszámotoktól.

A 2021-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!