Hirdetés

Mikor lesz a keresztféléves felvételi és hogyan jelentkezhettek?

2 perc olvasás
Mikor lesz a keresztféléves felvételi és hogyan jelentkezhettek?

Ha lemaradtatok az előző felvételiről, és nem akartok jövő szeptemberig várni az egyetemkezdéssel, lesz lehetőségetek már idén októberben jelentkezni a februárban induló képzésekre. Mutatjuk, hogy mit kell tudnotok róla.

Hirdetés

Bár amíg nem hirdetik meg az idei szabályokat, addig csak a korábbi évek tapasztalataira tudunk építeni, annyi biztos, hogy nem minden egyetem hirdet meg a keresztféléves felvételiben szakokat, és ha hirdetnek is, közel sem annyi szakot, mint az általános felvételi eljárásban szoktak.

A keresztféléves felvételi általában október közepén kezdődik, a jelentkezés határideje pedig november 15. lesz. Körülbelül tehát egy hónapotok van arra, hogy feltöltsétek a felvételi rendszerébe a szükséges dokumentumokat, és azokat hitelesítsétek is.

Csakúgy, mint az általános felvételiben, itt is maximum 6 helyre adhatjátok be a jelentkezéseteket. A ponthatárok általában a következő év januárjának második felében érkeznek. Így ha felvesznek titeket, a februárban induló tavaszi félévben már el is kezdhetitek a képzéseteket.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!