Hirdetés

Mikor kezdheti el az egyetemet az, aki a pótfelvételin kerül be?

2 perc olvasás
Mikor kezdheti el az egyetemet az, aki a pótfelvételin kerül be?

A héten lejár a pótfelvételi időszak jelentkezési határideje, és még egy kicsit várni kell az eredményekre is. Mikor indul az egyetem azoknak, akik most jelentkeztek?

Hirdetés

A pótfelvételi eredményeket várhatóan augusztus 24-én hirdetik ki, így mindenki időben elintézheti a beiratkozást és a többi hallgatóval együtt kezdheti meg a tanévet, ami a legtöbb egyetemen szeptember második hetén indul el (a pontos dátumokat itt szedtük össze). Arról, hogy mikor lesz a beiratkozás, itt olvashattok bővebben.

A gólyatáborok nagy része már augusztus közepén elkezdődik, így a pótfelvételire jelentkezők (többnyire) majd csak az egyetemen ismerkedhetnek meg szaktársaikkal.

Idén 35 egyetemre lehet jelentkezni állami ösztöndíjas formában és 47 intézmény indított önköltséges képzéseket a pótfelvételi eljárásban – a meghirdetett szakokat itt találjátok.

Ne feledjétek, hogy augusztus 5-ig hitelesítenetek kell a jelentkezéseteket, amit az e-felvételi rendszerben tudtok megtenni. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2022. szeptember első napjaiban – írja a Felvi.hu.

Hirdetés

A nemrég megjelent tanév rendjéről ebben a cikkünkben olvashattok (ez az egyetemeknél kicsit eltérhet, ezért érdemes a kari honlapról is tájékozódni):

 

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!