Hirdetés

Mikor és hol lehet megtekinteni a kijavított érettségiket?

2 perc olvasás
Mikor és hol lehet megtekinteni a kijavított érettségiket?

Pénteken véget értek az első hét írásbeli érettségi vizsgái. Mutatjuk, mikor és hol nézhetitek majd meg a kijavított dolgozatokat.

Hirdetés

Több tízezer diák esett túl az idei írásbeli érettségi vizsgák első hetén. A végzős diákok hétfőn magyarból, kedden matekból, szerdán töriből, majd csütörtökön és pénteken angol és német nyelvből vizsgáztak. Az utóbbiakból több ezren előrehozottan.

Az eredményekre azonban egyelőre várni kell. A kijavított dolgozatokat és az útmutatokat egy az igazgató által meghatározott időpontban és helyszínen lehet majd megtekinteni. Erről kézzel vagy elektronikus úton másolatot is készíthettek majd és észrevételt tehettek, ha úgy látjátok, hogy valami nem stimmel a javítással.

Ha egy középiskolában nyújtottátok be az érettségi jelentkezéseteket, a kijavított érettségi dolgozatotokat közép- és emelt szinten egyaránt az adott középiskolában nézhetitek meg. Ha viszont egy kormányhivatalban nyújtottátok be a jelentkezést, akkor a kijavított dolgozatot szintén közép- és emelt szinten egyaránt a vizsgabehívótokon megjelölt helyen tekinthetitek majd meg.

Mennyi idő lesz a megtekintésre?

A megtekintésre és a másolat készítésére általában egy munkanapot, azaz nyolc órát adnak.

Hirdetés

Ha valami miatt ezen nem tudtok részt venni, meghatalmazás ellenében egy rokonotok vagy barátotok is megnézheti helyettetek a kijavított dolgozat és készíthet róla másolatot.

Ha senki nem nézi meg a dolgozatotokat, az írásbeli vizsga eredményéről az érettségi vizsgabizottság tájékoztató értekezletén fognak tájékoztatni titeket.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!