Hirdetés

Mikor derül ki az írásbeli érettségi vizsgák eredménye?

2 perc olvasás
Mikor derül ki az írásbeli érettségi vizsgák eredménye?

Hamarosan véget érnek az idei írásbeli érettségi vizsgák. Mutatjuk, mikor nézhetitek meg a kijavított dolgozataitokat.

Hirdetés

Május 27-én az olasz nyelvvel mindenki számára véget érnek az írásbeli érettségi vizsgák.

A kijavított dolgozatokat általában május végén vagy június elején lehet megtekinteni. Ennek időpontja iskolánként eltérő lehet, arról az írásbeli dolgozatok megtekintése előtt tájékoztattak titeket, az Oktatási Hivatal ugyanis ezzel kapcsolatban azt írja;

„A vizsgázókat az írásbeli vizsga megkezdése előtt tájékoztatni kell arról, hogy hol és mikor tekinthetik meg az általuk elkészített vizsgadolgozatokat, és tehetnek észrevételt a szaktanár értékelésére.”

A megtekintésre az intézmények egy munkanapot, nyolc órát biztosítanak.

Ha a vizsgázó egy középiskolában nyújtotta be az érettségi jelentkezését, a dolgozatot közép- és emelt szinten egyaránt a középiskolában tekintheti meg. Amennyiben viszont kormányhivatalban nyújtotta be az érettségi jelentkezését, a dolgozatot közép- és emelt szinten is a vizsgaszervező kormányhivatal által megjelölt helyen lehet megtekinteni.

Hirdetés

A kijavított dolgozatokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készítehettek és ha úgy látjátok, hogy hibás a javítás, arról észrevételt tehettek a megtekintést követő munkanap végéig, azaz 16 óráig. Ezt az intézmény igazgatójához kell benyújtani, vagy a kormányhivatal által meghatározott módon.

Amennyiben nem tudtok elmenni a megtekintésre, szabályos meghatalmazás ellenében a dolgozataitokat egy barátotok vagy családtagotok is megtekintheti és arról másolatot készíthet.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!