Hirdetés

Miért mutat nulla pontot a Felvi rendszere?

2 perc olvasás
Miért mutat nulla pontot a Felvi rendszere?

Több oka is lehet annak, miért nem látjátok még a pontjaitokat az E-felvételi rendszerében.

Hirdetés

Július 3-án hivatalosan is véget érnek a 2024-es érettségik, sokan azonban már jóval korábban, a szóbeli érettségi első napjaiban, június közepén túlestek az összes vizsgájukon és tudják minden eredményüket.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy az E-felvételi rendszere továbbra is nullla pontot mutat. Ennek több oka is lehet. A legvalószínűbb, hogy mivel még zajlanak a vizsgák, az eredményeket egyelőre nem dolgozták fel, ezek nélkül pedig nem tudják kiszámolni a pontjaitokat. Nem kell azonban megijedni, hamarosan minden felkerül a rendszerbe.

Addig pedig, ha számolgatni szeretnétek, használjátok az Eduline kalkulátorát, amit itt érhettek el.

Csak egy szaknál nem látom a pontjaim

Hirdetés

Amennyiben az a különleges helyzet állt elő a rendszerben, hogy csak egy bizonyos szak mellett nem jelennek meg pontok, előfordulhat, hogy kellett volna alkalmassági vizsgáznotok, de elfelejtettétek, vagy éppenséggel az sikertelen lett. Alkalmassági vizsga hiányában ez a jelentkezés érvénytelen, hiszen nem kerülhettek be olyan képzésre, ahol az előírás.

De az is megeshet, hogy valamilyen egyéb feltételt nem teljesítettetek. Például nem igazoltátok a végzettségeteket, nem teljesítettétek a szükséges érettségi követelményeket, vagy az egyetem nem rögzítette a pontszámításhoz szükséges eredményt a központi felvételi nyilvántartásba.

Ha ilyesmi történt, július 10-ig, vagyis a hiánypótlás utolsó napjáig van lehetőségetek ezek pótlására.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!