Hirdetés

Mi történik, ha nem jelölitek be, melyik feladatot hagyjátok ki a matek érettségi utolsó részben?

2 perc olvasás
Mi történik, ha nem jelölitek be, melyik feladatot hagyjátok ki a matek érettségi utolsó részben?

Mutatjuk, mi történik, ha elfelejtettétek bejelölni a középszintű matek érettségi második felében, hogy a 16., 17., 18. feladatok közül melyiket nem szeretnétek számíttatni.

Hirdetés

A középszintű matekérettségi második feladatsora két részből áll. A II. A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmaz, ezeket kivétel nélkül meg kellett oldani. A II. B rész viszont három, egyenként 17 pontos feladatot tartalmaz, ezek közül csak kettőt kellett megoldani, és csak ezt a kettőt értékelik a tanárok.

 

A feladatlapon lesz egy jelölőnégyzet, amit ki kell töltenetek – oda kell írnotok a három feladatból annak a sorszámát, amelyet nem szeretnétek, hogy értékeljenek. Ha ezt nem teszitek meg, és a dolgozatotokból sem derül ki egyértelműen, hogy melyiket ne értékeljék, akkor automatikusan az utolsót nem fogják figyelembe venni – még akkor sem, ha azzal több pontot szereznétek.

 

Ugyanez a szabály az emelt szintű vizsgán is


Ott a II. részben kaptatok öt feladatot, ezek közül négyet kellett megoldani, és szintén fel kellett tüntetni, melyiket nem szeretnétek, hogy értékeljenek. Ha ezt elfelejtettétek jelezni, a javító az utolsó feladat megoldását nem fogja figyelmbe venni.

Hirdetés

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!