Hirdetés
Hirdetés

Mennyit keres egy műszaki diplomás? Itt vannak az adatok

Mennyit lehet keresni műszaki diplomával? A friss statisztikákból kiderül, melyik egyetemen végzettek kereshetnek a legjobban a műszaki szektorban, ugyanis a havi jövedelmek közel sem egységesek ilyen szempontból.

Hirdetés

A műszaki diplomával rendelkezők átlagjövedelme 391 491 forint – ez egyetemenként nézve azonban jelenthet havi bruttó 280, vagy éppen 440 ezer forintot is, attól függően, hogy melyik egyetem friss diplomásáról van szó általában. A frissen megjelent, 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményei megmutatják, mennyit keresnek a 2014-ben és 2016-ban diplomázott pályakezdők. Az adatok a végzés után 1,5–3,5 évvel (vagyis 2017 decemberében) elért pályakezdők jövedelmét mutatja.

©

A legtöbbet a Széchenyi Egyetem műszaki képzésein végzett diplomások keresik, havi bruttó fizetésük 420-440 ezer forint körül mozog, hasonlóképpen a Pannon Egyetem friss diplomásainak jövedelme is. Élen járnak az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Dunaújvárosi Egyetem végzettjei is, havi fizetésük 400 ezer forint fölé rúg.

A Miskolci Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem műszaki képzéseivel is el lehet érni hasonlóan magas összeget, a bruttó havi 400 ezer forint ugyanis náluk is elérhető jövedelem.

Még több fizetési statisztikáért kattintsatok ide.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!