Hirdetés

Megvannak a pótfelvételi ponthatárai

2 perc olvasás

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait. A jelentkezők az E-felvételi felületén is megtekinthetik az eredményüket.

Hirdetés

A 2023-as pótfelvételi eljárásban jelentkezők az E-felvételiben is megtekinthetik az eredményüket, akik pedig a jelentkezéskor megadták a telefonszámukat, sms-értesítésre is számíthatnak. A most megállapított ponthatárok azonosak, vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok.

A ponthatárok itt böngészhetők »

Besorolási határozat az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. A besorolási döntés az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tölthető le, amelynek elérhetőségéről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap. A besorolási döntésben a jelentkező tájékoztatást kap a jogorvoslat lehetőségéről is.

A sikeres felvételizőknek az érintett felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld, amelyben többek közt tájékoztatja a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

Jogorvoslat

A besorolási döntéssel szemben bírósági jogorvoslat áll a felvételizők rendelkezésére. A jelentkezők a besorolási határozat ellen, annak közlésétől számított 15 napon belül közigazgatási pert indíthatnak. Lényeges, hogy a keresetlevelet kizárólag a besorolási határozat közlését követően lehet benyújtani.

Hirdetés

Bővebben a jogorvoslat menetéről a Felvételi tájékoztatóban »

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!