Hirdetés

Megvannak a Pannon Egyetem felvételi eredményei, a gazdasági szakokra jutottak be a legtöbben

3 perc olvasás
Megvannak a Pannon Egyetem felvételi eredményei, a gazdasági szakokra jutottak be a legtöbben

Majdnem 1400-an kerültek be a Pannon Egyetemre, 41 százalékuk valamelyik gazdasági szakra jutott be.

Hirdetés

1369 hallgató kezdhet tanulni a Pannon Egyetemen a 2022/2023-as tanévben – arányaiban csaknem ugyanannyian választották, mint tavaly.

A Pannon Egyetemre jelentkezők 41 százaléka a gazdaságtudományi karon kezd majd tanulni. A felvett hallgatók 84 százaléka állami ösztöndíjas képzésen tanulhat, közülük 792-en alapszakra, 227-en mesterszakra, 12-en osztatlan képzésre, 338-an felsőoktatási szakképzésre iratkoznak be szeptemberben. A felvett hallgatók 35 százaléka levelezős képzésre került.

Az államilag finanszírozott nappali alapképzések közül a legtöbb hallgatót (90) a műszaki informatikai kar programtervező informatikus szakára vették fel.

A gazdaságtudományi karra 506 hallgató jutott be, közülük 411-en állami ösztöndíjasok. Az alapképzések állami ösztöndíjas, nappali tagozatára átlagosan 420 és 450 pont közötti eredménnyel lehetett bejutni, a felsőoktatási szakképzések államilag támogatott nappali képzésein 308 és 344 pont között alakult a felvettek eredménye.

Hirdetés

A mérnöki karra 188-an kerültek be, a műszaki felsőoktatási szakképzésre 30 hallgató. A műszaki informatikai karra 320-an jutottak be, közülük 233-an alapképzésre, 23-an mesterképzésre, 64-en felsőoktatási szakképzésre. A legnépszerűbb szak a programtervező informatikus alapszak volt, ahová 90-en jutottak be. A második legnépszerűbb a mérnökinformatikus alapszak volt, ahol 66-an kezdhetnek.

A modern filológiai és társadalomtudományi karra 292 hallgatót vettek fel, ez a 360 elsőhelyes jelentkező 81 százaléka. Az anglisztika alapszakra 74, a mentálhigiénés közösség- és kapcsolatépítő mesterszakra 32, az angol nyelvoktató mesterszakra 21 hallgató jutott be. Az alapszakok nappali tagozataira a tavalyihoz képest 23 százalékkal, levelező tagozataira 41 százalékkal több hallgató került be, a nappali tagozatos mesterszakos képzésekre felvettek száma pedig 32 százalékkal növekedett.

A zalaegerszegi gazdálkodási karon országosan egyedülálló módon elindul a tesztmérnöki képzés. A most felvettek átlagpontszáma a gazdálkodási és menedzsment alap- és felsőoktatási szakképzéseken a tavalyinál 12 százalékkal magasabb.

A pótfelvételi tájékoztató a jövő hét közepén jelenik meg, augusztus 5-éig lehet benyújtani a kérelmet, a vizsgák pedig augusztus 8. és 19. között lesznek. A felvételivel kapcsolatos döntés augusztus 24-re várható.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!