Hirdetés

Megjelent a Kiegészítés

2 perc olvasás

A mai naptól kiegészített, pontosított formában található meg a Felsőoktatási felvételi tájékoztató.

Hirdetés

Fontos a tájékozódás!

Ebben az évben az alap- és osztatlan képzések esetében a bemeneti feltételek változása miatt a folyamatos tájékozódásnak különösen nagy jelentősége van, hiszen az egyetemek, főiskolák eltérő módon határozzák meg a pontszámítás egyes elemeit és azt, hogy milyen eredményekért, teljesítményért adnak intézményi pontokat.

Javasoljuk, hogy mindenképpen tanulmányozzák át a jelentkezési szabályokat, a pontszámítást érintő bemeneti feltételeket, meghirdetéseket, hiszen a változások hatással lehetnek a jelentkezési szándékra, a kiválasztott intézményre, szakra.

Kiegészítések, javítások, módosítások

A Kiegészítésben megjelentek olyan szakok is, amelyeket decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont ezekre is lehet jelentkezést benyújtani.

Az új meghirdetéseken felül a Felsőoktatási felvételi tájékoztató szövegébe beépültek azok a változások, törlések, pontosítások is, amelyek részben az ellenőrzés során felfedezett hiányosságok és hibák, részben intézményi jelzések következtében javultak.

Hirdetés

Jelentkezési határidő: 2024. február 15.

A szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre legkésőbb 2024. február 15-én éjfélig lehet jelentkezést benyújtani az E-felvételiben. Az E-felvételi felületére csak az Ügyfélkapun keresztül lehet belépni.

A jelentkezés ingyenes, ha 3 szakra (állami ösztöndíjas, önköltséges formában) jelentkezik valaki. Amennyiben ezen túl további képzéseket kíván megjelölni (legfeljebb még 3 helyet lehet), akkor kiegészítő eljárási díjat kell fizetnie: bankkártyás fizetéssel vagy átutalással.

A jelentkezési határidő egyben az eljárási díj befizetésének (ha van), illetve a jelentkezés lezárásának (hitelesítésének) is határideje.

A hivatalos kiegészítés egybeszerkesztett változata (pdf) »

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!