Hirdetés

Meggondoltátok magatokat? Eddig módosíthatjátok a sorrendetek az egyetemi felvételin

2 perc olvasás
Meggondoltátok magatokat? Eddig módosíthatjátok a sorrendetek az egyetemi felvételin

Mutatjuk a dátumot, és hogy mikor érdemes sorrendet módosítani.

Július 10-ig áll nyitva előttetek az E-felvételi rendszere. Eddig van lehetőségetek egyetlen alkalommal módosítani a jelentkezési helyeitek sorrendjét, visszavonni egy-egy, vagy akár az összes jelentkezést, módosítani a személyes adataitokat és feltölteni olyan dokumentumokat, amiket a jelentkezési határidő után szereztetek.

Hirdetés

Mikor érdemes sorrendet módosítani?

Mivel a sorrendmódosítás lehetőségével mindössze egyszer élhettek, érdemes átgondolni, mit és hogyan változtatnátok. Ha például csak azért gondolkodtok rajta, mert a megjelölt szakhoz való bekerüléshez szükség volt alkalmassági vizsga teljesítésére, de ez nem sikerült nektek, vagy nem mentetek el rá, ne pazaroljátok erre ezt a lehetőségeteket. A vizsga ezeknek a szakoknak az esetében elengedhetetlen a bekerüléshez. Ha tehát nem sikerült, vagy nem mentetek el rá, esélyetek sincs bekerülni erre a szakra.

Akkor sem érdemes továbbá a sorrendmódosítás lehetőségét elhasználni, ha egy szakra már egyáltalán nem akartok bekerülni. Ebben az esetben azt a jelentkezési helyet inkább töröljétek a listátokból.

Érdemes azonban sorredet módosítani, ha például idő közben elköltöztök és egy adott egyetem közelebb lenne hozzátok, mint az, amit a lista elején jelöltetek meg, vagy ha egyszerűen meggondoltátok magatokat és szívesebben mennétek egy olyan helyre és szakra, amit korábban hátrébb soroltatok.

Hirdetés

Mikor érkeznek a ponthatárok?

A ponthatárokat várhatóan július 24-én hirdetik ki.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!