Hirdetés

Már lehet jelentkezni a pótfelvételire, állami ösztöndíjas szakokat is meghirdettek

3 perc olvasás
Már lehet jelentkezni a pótfelvételire, állami ösztöndíjas szakokat is meghirdettek

Augusztus 5-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételin meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 21-én zárult általános eljárásban egyetlen képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Hirdetés

Az idén állami ösztöndíjas képzésekre is lehet jelentkezni, 35 egyetemen és főiskolán nyílik lehetőség agrár, hitéleti, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés és természettudomány képzési területek bizonyos szakjaira benyújtani a jelentkezést – írták. Itt találjátok a pótfelvételin meghirdetett szakok teljes listáját.

Ugyanakkor 47 egyetem és főiskola hirdet mind a 15 képzési területen önköltséges képzéseket. Alapképzések, osztatlan képzések, mesterképzések és felsőoktatási szakképzések is szerepelnek a kínálatban.

A pótfelvételin csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanannak a szaknak az állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben 2022. augusztus 5-én éjfélig. A 2022-es pótfelvételin meghirdetett szakokról az információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókat a felvi.hu honlapon találjátok.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 5-én éjfélig hitelesíteni is kell ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2022. augusztus 5. éjfél – hívták fel a figyelmet.

Hirdetés

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, és az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A pótfelvételin meghirdetett képzések ponthatárait augusztus végén hozza nyilvánosságra az OH. Az idei általános felvételin már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 21-én meghatározottnál. A ponthatár egyetlen képzés esetében sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alap- és osztatlan képzésen 280, felsőfokú szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50 pontnál – olvasható a tájékoztatásban.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!