Hirdetés

Már közel háromszázan tervezik bojkottálni az idei emelt szintű érettségit

2 perc olvasás
Már közel háromszázan tervezik bojkottálni az idei emelt szintű érettségit

Ahogy közeledik az idei érettségi, egyre nő a februárban elindított akció résztvevőinek száma.

Hirdetés

Legalább 14 iiskola mintegy 300 tanára jelezte eddig, hogy nem vállalnak önkéntes feladatokat az idei emelt szintű érettségin – írja a Népszava a Pedagógus Egység legutóbbi összefoglalója szerint.

Az akciót a tatai Eötvös József Gimnázium és az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium pedagógusai indították el még februárban. A nyilatkozatukban azt írták, addig nem vállalnak önkéntes feladatot az emelt szintű érettségi vizsgák lebonyolításában, „amíg a kormányzat a pedagógusok 9 pontos követelésével érdemben foglalkozni nem hajlandó”.

A bojkotthoz később több budapesti és vidéki intézmény is csatlakozott, köztük az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 39 pedagógusa, az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium tanári karának több mint fele, és a VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium 19 tanára is.

„A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik. Célunk az a természetes igény, hogy a következő generációknak legyen lehetőségük egy olyan oktatási rendszerben tanulniuk, mint Európa számos országában élő társaiknak” – nyilatkozták a tiltakozó pedagógusok. Szerintük a kormányzatnak az érettségi vizsgákig még több mint két hónapja van arra, hogy javaslatot tegyenek a pedagógushiány megoldására és az ezzel összefüggő olyan problémákra, mint a diák-tanár leterheltség, valamint az alacsony munkabérek.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!